Daca doriti sa petreceti un sejur in Delta Dunarii pe cont propriu, la cort iata cateva trucuri utile:
Pentru ciorbe sau mancaruri, nu va incarcati suplimentar cu legume ! Faceti din timp borcane cu zarzavat. Sunt mai compacte !
Doriti sa beti o apa cat de cat rece ? Nu aveti posibilitatea de a o raci ? Introduceti sticla de apa intr-un manson de stofa (crac de blugi de ex.), udati mansonul cu apa si agatati-l de o creanga de copac la umbra. Intr-o jumatate de ora apa va fi numai buna de baut. Din timp in timp udati mansonul.
Decantarea apei de Dunare: intr-o galeata cu apa se toarna un strat subtire de malai. Acest strat va “cobora” usor ca o membrana “filtrand” intr-o oarecare masura apa de impuritati.
Apa poate fi filtrata si prin trecere succesiva prin fasa de tifon (in mai multe straturi)
Doriti sa aprindeti focul cat mai repede? Nu vreti sa va carati cu bidoane cu lichide inflamabile? Inca de acasa, amestecati intr-un borcan cu capac (de preferat de 800g) motorina cu cenusa. Asezeti lemnele in vatra focului si puneti 1-2 liguri de amestec. Nu aveti cum sa ratati apriderea !
Nu va carati inutil cu suporti pentru lansete! Pot fi usor improvizati din crengi. Si nu uitati sa va asigurati lansele! Legati lanseta cu o sfoara de maner (sau piciorul mulinetei) de ceva fix de pe mal. Puteti avea surprize neplacute si astea nu sunt povesti pescaresti!
Daca plecati cu casa’n spate (adica cu cortul) 2- 4 bucati de fier beton 10-14 mm si lungime de 50 - 70 cm sunt utile pentru vatra focului.
Postat de: La cort... la 11/05/2011, ora 21,21