Inscrie locatie de cazare in Delta Dunarii

Cauta cazare in..

Cazare Delta Dunarii - Poze

              Horoscop 

Delta Dunarii

Stiri despre turismul din Delta Dunarii

Atracţii de toamnă în Delta Dunării

Numar Vizualizari: 2521

 


Unii spun că Delta Dunării este căutată în proporţie de 90% pentru peisaje şi 10% pentru pescuit. Alţii aleg un sejur pe malul Dunării mai mult pentru petreceri cu prietenii, o baie în piscină dacă timpul este frumos sau diverse activităţi în aer liber.

Sunt şi turişti, mai puţini însă, care ajung în Deltă pentru o partidă de vânătoare. Se pot vâna, în desişurile de stuf ale Deltei, animale şi păsări mici şi mari, precum raţa şi gâsca sălbatică, potârniche, porc mistreţ, fazan sau prepeliţă. Pe vânător îl costă între 950 euro şi 1800 de euro un sejur complet de vânătoare, care include cazarea în cabane, moteluri sau pensiuni, transportul spre fondul de vânătoare, asistenţă pe toată perioada vânătorii, amenajarea terenului de vânătoare şi câini pentru scoaterea, preluarea şi hăituirea vânatului.

Împătimiţii de pescuit declară răspicat că ei de-abia aşteaptă să se trezească dis-de-dimineaţă pentru a prinde peşte. Pentru cine practică acest hobby nu este greu de reperat locul ideal de pescuit, cum ar fi intersecţia de canale, acolo unde trage crapul, carasul, roşioara sau bibanul. Sezonul de pescuit este deschis pe mai multe luni, aşa că balta îşi aşteaptă mai tot timpul vizitatorii. Tot ce trebuie făcut este ca fiecare să îşi achite contravaloarea unui permis de pescuit, în valoare de 30 de lei de persoană pentru un an.

Frumuseţea Deltei nu păleşte o dată cu trecerea verii, cum se întâmplă pe litoral. Pentru multe specii de peşti perioada optimă pentru pescuit este luna octombrie. Cum este şi în cazul ştiucii. Bibanul se pescuieşte tot timpul anului, exceptând perioada de prohibiţie, însă se găseşte foarte uşor în lunile de toamnă. Este foarte activ şi iarna. Perioada de pescuit a carasului începe din luna iunie şi se încheie în octombrie. Un pahar de momeală vie pentru pescuit costă 20 de lei. Momelile folosite la pescuitul sportiv sunt peştele viu (în special ţiparul), bucăţica de peşte, linguriţa rotativă, râma, mămăliga, cocoloşul de pâine şi lista poate continua. Închirierea unei undiţe sau lansete se face cu 30 de lei pentru un sejur. „Vin special în Deltă pentru pescuit. Aştept cu nerăbdare ştiuca", ne-a spus un turist.

Servicii suplimentare

În afară de pescuit şi vânătoare, turiştii pot pleca în excursii în locuri pitoreşti situate pe braţele Dunării sau pot face câte un popas în vechile oraşe Sulina sau Sfântu Gheorghe. Aproape toate pensiunile şi hotelurile din Deltă organizează excursii cu ambarcaţiunile proprii. Pădurea Letea este punctul de atracţie pentru mulţi turişti. Preţul unei excursii se încadrează între 200 şi 1500 de lei, în funcţie de distanţa parcursă. Cea mai ieftină rămâne, ca şi pe litoral, cazarea la cort. Şi în lunile de toamnă cei care adoră pescuitul îndură nopţile răcoroase şi se cazează la doi paşi de apă. Pentru cine rămâne la hotel sunt pregătite variante de petrecere a timpului liber. O oră de biliard costă 15 lei şi tot atât costă închirierea unei mese de tenis de masă. O partidă de rummy sau table costă 5 lei ­pentru o oră. Într-o discotecă sau club se intră cu 30 de lei. Unele hoteluri au prins în oferta lor practicarea skiului nautic, iar altele organizează sesiuni de bird watching (privitul păsărilor).









http://www.romanialibera.ro/actualitate/dobrogea/atractii-de-toamna-in-delta-dunarii-238058.html
< Inapoi

Comentarii vizitatori

Yup, that shulod defo do the trick!
Postat de: JxkfSFMzx la 01/07/2015, ora 18,33
Pagina

Adauga un comentariu

Nume
Comentariu Mai aveti 350 caractere
  CAPTCHA Image
Ce vedeti in imagine? *
Campurile marcate cu * sunt obligatorii !

Ultimele anunturi


Vezi toate anunturile

Log in client...

Solicita oferta de cazare in Delta Dunarii Cazare Delta Dunarii - Uzlina

Clasament locatii delta dunarii conform votului vizitatorilor

Oferte last minute

Ultimele subiecte forum

Solunar

                Solunar 2012


Cazare Delta Dunarii


Cazare Delta Dunarii - portalul locurilor de cazare din Delta. Aici gasesti o sumedenie de locuri de cazare din orice locatie a Deltei Dunarii: pensiuni, hoteluri, vile. Click aici pentru Oferte cazare in Delta Dunarii.





 

Cazare Delta Dunarii Contact: contact@cazaredelta-dunarii.ro