Inscrie locatie de cazare in Delta Dunarii

Cauta cazare in..

Cazare Delta Dunarii - Poze

              Horoscop 

Delta Dunarii

Informatii diverse legate de Delta Dunarii

Brebul, o specie disparuta reapare in Delta Dunarii

Numar Vizualizari: 1523

 

          Brebul, o specie disparuta reapare in Delta Dunarii





Cercetătorii Institutului Național Delta Dunării au descoperit la începutul lunii un cadavru de breb, o specie castorului european, dispărută de la noi de peste 100 de ani.
 Cadavrul se află în prezent la laboratorul de taxidermie al Institutului de Cercetări Ecomuzeale în vederea expunerii la muzeu.

Cadavrul a fost descoperit pe data de 6 iulie mai mult din întâmplare de către reprezentanții INCDD pe canalul Draghilea.

 Este vorba de un exemplar de 16 kilograme și aproximativ un metru lungime care, după toate probabilitățile a fost lovit de o elice de șalupă. Este al doilea exemplar descoperit în decurs de câteva luni, primul fiind de fapt blana unui exemplar probabil jupuit de braconieri.

În proces de împăiere
Reprezentanții INCDD au înștiințat Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării și au cedat exemplarul Institutului de Cercetări Ecomuzeale pentru introducerea în circuitul științific.
„Exemplarul va intra în procesul de naturalizare, ulterior va fi introdus în colecția Centrului Eco Muzeal Delta Dunării. Probabil va fi realizată și o dioramă cu acest exemplar. Prezența lor în Delta Dunării este extraodinară“, spune Viorel Cuzic de la Institutul de Cercetări Ecomuzeale.
„Trebuie să facem de la început diferențierea între brebul românesc și castorul american. Este cam aceeași diferență ca între zimbrul românesc și bizonul american. Aceste subspecii de breb din Europa nu sunt mari constructori cum e castorul, ale cărui edificii pot ajunge și la 20-30 de metri ca suprafață din material lemnos. Brebul românesc face vizuini ca bursucul sau vulpea, dar în mal, cu o intrare acoperită și cu un mic dig în fața intrării pentru a nu fi inundat. Apariția acestor exemplare în deltă este cu atât mai interesantă cu cât în deltă acest mod de viață nu prea este posibil, apele având cote variabile, iar malurile nepermițând construirea de vizuini“, spune cercetătorul Kiss Botond de la Institutul Național Delta Dunării.


 La noi în țară, brebul a dispărut acum aproximativ 120 de ani, ultimele exemplare despre care există informații fiind în Caraș Severin. Există în cazul brebului o serie de dovezi cantonate în toponimia și istoria românească. Pe lângă multitudinea de sate cu numele de Brebu, Brebeni, Coada Brebenelului, Brebenei, Brebena, avem în țară și numele unei serii de bălți și mlaștini cum sunt Balta Brebului sau Brabul din Dolj. Spre deosebire de castorii din America de Nord care sunt sociali, brebii sunt animale solitare, cantonate în zone împădurite de lângă lacuri, bălți și cursuri de apă.
< Inapoi

Comentarii vizitatori

Nu exista momentan nici un comentariu !

Adauga un comentariu

Nume
Comentariu Mai aveti 350 caractere
  CAPTCHA Image
Ce vedeti in imagine? *
Campurile marcate cu * sunt obligatorii !

Ultimele anunturi


Vezi toate anunturile

Log in client...

Solicita oferta de cazare in Delta Dunarii Cazare Delta Dunarii - Uzlina

Clasament locatii delta dunarii conform votului vizitatorilor

Oferte last minute

Ultimele subiecte forum

Solunar

                Solunar 2012


Cazare Delta Dunarii


Cazare Delta Dunarii - portalul locurilor de cazare din Delta. Aici gasesti o sumedenie de locuri de cazare din orice locatie a Deltei Dunarii: pensiuni, hoteluri, vile. Click aici pentru Oferte cazare in Delta Dunarii.





 

Cazare Delta Dunarii Contact: contact@cazaredelta-dunarii.ro