Inscrie locatie de cazare in Delta Dunarii

Cauta cazare in..

Cazare Delta Dunarii - Poze

              Horoscop 

Delta Dunarii

Stiri despre turismul din Delta Dunarii

Singurul drum spre inima Deltei Dunarii va fi reabilitat

Numar Vizualizari: 1818

 


Drumul comunal 1 are o lungime de 66 de kilometri şi este calea de acces pe uscat dintre Tudor Vladimirescu, suburbia Tulcei, şi Chilia Veche. Singurul drum care leagă ţara de Delta Dunării pe uscat a fost preluat în administrare de Consiliul Judeţean Tulcea, care intenţionează să-l reabiliteze pentru prima dată de la construire.


Drumul porneşte de la trecerea bac Tudor Vladimirescu, ajunge la ieşirea din Pătlăgeanca, trece pe lângă Sireasa, ajunge apoi spre ieşirea din Ceatalchioi, spre Plauru, apoi pe lângă canal Mila 36, pe lângă canalul Stipoc, intră în Pardina pe lângă canalul Pardina şi ajunge la Chilia Veche. În total, 66 de kilometri de drum comunal pietruit, de pământ sau parţial acoperit cu ciment, pe dig, pe care-l parcurgi cu maşina în aproximativ 4 - 5 ore. Drumul este prost în proporţie de 99%, spun chiar autorităţile judeţene. Exisă şi excepţii: sectoare de drum cu îmbrăcăminte din beton care alternează cu zonele pietruite. „Din cauza stării proaste a drumului, transportul de călători şi de mărfuri se desfăşoară anevoios. Sunt costuri mai mari şi la carburanţi şi la piese“, susţine Mirela Didă, arhitect şef al judeţului Tulcea.



 „Ne rupem maşinile“
Localnicii acuză că de câţiva ani singurul drum care le permite să circule pe patru roţi către deltă este deplorabil. „Trăim de o viaţă în satele de pe marginea drumului comunal, dar ăsta nu e drum. E o bătaie de joc“, acuză Ştefan Ilie (63 de ani) din suburbie. Locuieşte în Tudor Vladimirescu, dar munceşte la Ceatalchioi, iar zilnic face naveta cu maşina. „Ne rupem maşinile. Trebuie să merg până la Ceatalchioi, unde am serviciu, dar este aproape imposibil să circuli cu maşina, pentru că drumul este plin de gropi“, spune localnicul.

 Primăriţa merge cu Aro

Printre cei care se încumetă să vină cu maşina de la Chilia la şedinţele publice din Tulcea este primăriţa din Chilia Veche, Georgeta Ciupitu. Conduce un Aro, dar întâmpină probleme cu maşina atunci când afară plouă sau ninge. „Este greu, dezastru, mai ales când plouă. Îmi trebuie tracţiune 4x4 ca să mă descurc. Eu una m-am obişnuit deja, dar pentru alţii, care vin pentru prima oară este aproape imposibil!“, se plânge Georgeta Ciupitu.
< Inapoi

Comentarii vizitatori

Nu exista momentan nici un comentariu !

Adauga un comentariu

Nume
Comentariu Mai aveti 350 caractere
  CAPTCHA Image
Ce vedeti in imagine? *
Campurile marcate cu * sunt obligatorii !

Ultimele anunturi


Vezi toate anunturile

Log in client...

Solicita oferta de cazare in Delta Dunarii Cazare Delta Dunarii - Uzlina

Clasament locatii delta dunarii conform votului vizitatorilor

Oferte last minute

Ultimele subiecte forum

Solunar

                Solunar 2012


Cazare Delta Dunarii


Cazare Delta Dunarii - portalul locurilor de cazare din Delta. Aici gasesti o sumedenie de locuri de cazare din orice locatie a Deltei Dunarii: pensiuni, hoteluri, vile. Click aici pentru Oferte cazare in Delta Dunarii.





 

Cazare Delta Dunarii Contact: contact@cazaredelta-dunarii.ro