1 kg peste (crap, stiuca, somn, etc.), o ceapa mare (100 g ), 1/2 l
suc de rosii, 100 ml vin, o lamaie, 2 foi de dafin, 10 boabe de piper
sau un varf de lingurita piper macinat, sare
Mod de preparare
Pestele
se prajeste pe jumatate ca plachia de peste. In untdelemnul ramas, se
caleste 2-3 minute, la foc mic, ceapa rasa prin razatoarea cu gauri mici
sau taiata foarte marunt. Se stinge cu sucul de rosii si vinul, se
adauga 5-6 felii de lamaie, curatata de coaja alba care este amara,
bucatile de peste, foile de dafin, piperul si circa 1/4 l apa simpla sau
apa in care a fiert capul pestelui; se pot pune si 20-30 masline. Se da
la cuptor 20-30 minute, ca sa se formeze sosul. Acesta se va ingrosa
suficient cand se va raci, de la faina prin care a fost trecut pestele,
inainte de prajire. Cand se scoate din cuptor, marinata se sareaza dupa
gust. Se serveste rece ca fel intai. Astfel pregatit, se poate conserva
in punga de naylon, la congelator, pana la 6 luni
Nu exista momentan nici un comentariu !